• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lorenzo verlengt contract bij Yamaha

  Jorge Lorenzo is de huidige leider in de WK-tussenstand.

  Jorge Lorenzo heeft zijn contract bij Yamaha met twee jaar verlengd, tot 2014. De 25-jarige Spanjaard rijdt al sinds 2008 voor de Japanse constructeur. "Het is mijn droom om mijn carrière hier te beëindigen."

  Jorge Lorenzo begon zijn carrière in de motorsport in de 125cc-klasse. Hij was pas succesvol toen hij in de hogere 250cc-klasse ging rijden. In 2006 en 2007 werd de Spanjaard wereldkampioen.

  In 2008 maakte Lorenzo de overstap naar de MotoGP. Twee jaar later won hij met een Yamaha de wereldtitel. In 2009 en 2011 werd hij vicewereldkampioen.

  De voorbije weken waren er geruchten over een mogelijke transfer van Lorenzo naar Honda. Daar kondigde regerend wereldkampioen Casey Stoner (foto) aan dat hij na dit seizoen stopt met MotoGP. Yamaha drukt met de contractverlenging van Lorenzo alle roddels de kop in.

  De 25-jarige Spanjaard is opgetogen: "Yamaha is altijd mijn eerste keuze geweest. Ik ben bijzonder blij om bij te tekenen. Mijn droom om mijn carrière bij Yamaha te beëindigen komt opnieuw wat dichterbij."

  In de huidige tussenstand van het WK staat Lorenzo op de eerste plaats. Hij won al drie van de vijf races dit seizoen en heeft 20 punten voorsprong op eerste achtervolger Casey Stoner (Honda).