• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Bart Buysse wil deze kans grijpen"

  Bart Buysse (25) is de tweede zomertransfer van Club Brugge. De Belgische linksachter ondertekent een contract van twee jaar, met een optie voor een extra jaar. Buysse komt transfervrij over van Twente.

  Bart Buysse werd twee jaar geleden door Michel Preud'homme van Zulte Waregem naar de Nederlandse club Twente gehaald. Daar raakte hij vorig seizoen uit beeld. De oud-jeugdspeler van Club komt transfervrij over.

  "Als bondscoach volgde ik Buysse al", zegt Club Brugge-coach Georges Leekens in La Dernière Heure. "Hij wordt een concurrent voor Stenman op links." Die Stenman moet wel nog enkele maanden revalideren.

  De transfer van Buysse past in het Brugse plaatje. "We willen Belgen in de ploeg en op zijn 25e is Buysse nog jong, maar heeft hij wel al veel ervaring."

  "Buysse kwam door blessures minder aan spelen toe bij Twente. Daarom heeft hij zin om revanche te nemen. Hij wil deze tweede kans, die wij hem bieden, grijpen. Ik hou wel van die ingesteldheid."

  AA Gent aast op Van Acker bij Club, maar die wil Leekens liever houden. "We hebben geen zin om onze Belgische spelers, of onze vedetten, te laten gaan. We willen ons versterken, niet verzwakken", zegt Leekens.