• home
 • video
 • pas verschenen

  Cassano: "Hopelijk geen homo's bij Italië"

  Antonio Cassano verontschuldigt zich voor zijn uitspraken van dinsdag. De Italiaan zei dat hij liever geen homo's in zijn team heeft. "Homofobie is geen gevoel dat in mij zit", verantwoordt Cassano zich.

  Op een persconferentie legde een journalist Cassano voor dat er mogelijk homo's in het Italiaanse elftal voetballen. Cassano wist even niet wat hij moest zeggen. "Als er zijn, is dat hun probleem", stamelde hij na enkele seconden toch.

  "Ik hoop van niet. Maar ik weet het niet", zei Cassano, die zich naar de tolk draaide en met een lachje vroeg: "U gaat dat toch niet in het Pools vertalen?" Cassano liet zich bovendien betrappen op het gebruik van het scheldwoord "frocio" (flikker).

  Italiaanse homobewegingen hebben de uitspraken van Cassano al veroordeeld. "Cassano's uitspraken zijn het bewijs van zijn arrogantie en tonen niet veel verantwoordelijkheid."

  Excuses Cassano: "Iedereen verdient respect"

  Cassano besefte al snel dat hij te ver was gegaan met zijn uitspraken. Niet lang na de persconferentie bood de Italiaanse spits zijn excuses aan.

  "Ik vind het oprecht spijtig dat mijn woorden voor de nodige controverse gezorgd hebben. Homofobie is geen gevoel dat in mij zit. Ik wilde niemand schofferen en ik wilde zeker ook niet oordelen over iemands geaardheid."

  "Ik heb enkel gezegd dat het niet mijn probleem is. Iedereen verdient respect", besluit Cassano.