• home
 • video
 • pas verschenen

  Boyle wil beestige openingsceremonie Olympische Spelen

  Danny Boyle mag proberen de openingsceremonie van Peking 2008 te overtreffen.

  Danny Boyle, bekend van de film Slumdog Millionaire, heeft vandaag de eerste details van de openingsceremonie van de Olympische Spelen onthuld. De Engelse regisseur belooft er een beestige boel van te maken.

  Die beestige boel mag je gerust letterlijk nemen. Het Britse plattelandsleven krijgt namelijk een prominente plaats tijdens de openingsceremonie.

  Boyle voorziet plaats voor picknickende families, oogstende boeren en een hele kudde dieren. Hij wil zeventig schapen, drie koeien, negen geiten, kippen, eenden en paarden laten opdraven.

  "We willen tonen waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we naartoe willen", legt Boyle uit. De regisseur van Trainspotting en Oscarwinnaar Slumdog Millionaire doopte het project "Green and Pleasant".

  "De toeschouwers krijgen een traditioneel beeld te zien van het idyllische Britse platteland. Het is er groen en aangenaam en daar zijn we trots op."

  De openingsceremonie vindt plaats op 27 juli. Naar schatting een miljard mensen zullen de plechtigheid volgen op de televisie. Danny Boyle kreeg voor het project een budget van 27 miljoen pond.