• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Advocaat: "Ik antwoord niet op politieke vragen"

  Advocaat spreekt met respect over Polen: "Het is een sterke ploeg die bovendien thuis speelt, wat ontegensprekelijk een voordeel is."

  Polen-Rusland vanavond is een politiek enorm geladen duel, maar de heren voetballers wagen zich niet aan uitspraken. Russisch bondscoach Dick Advocaat: "Op politieke vragen geef ik geen antwoord."

  De Russische fans hebben een mars door Warschau gepland, nadat ze vrijdag al voor tumult zorgden voor en na de match tegen Tsjechië. De Poolse bondscoach Smuda (foto) gaat elke vraag erover uit de weg, hij focust zich liever op de sportieve strijd.

  "Mijn spelers kijken op tv naar muziekkanalen, zij willen zich niet laten meeslepen door die politieke stemmingmakerij. Met politiek hebben wij niets rechtstreeks iets te maken."

  "We zullen ons enkel concentreren op de wedstrijd. Rusland is een grote ploeg, met veel getalenteerde individuen", is Smuda vriendelijk voor zijn tegenstander.

  "We gaan nog niet rekenen, dat is het slechtste wat we zouden kunnen doen. We willen winnen en de nederlaag vermijden. We zijn er ons van bewust dat we al een punt hebben en dat we dankzij dat punt nog kans maken op de volgende ronde."

  "Mijn selectie telt maar zeven spelers van Zenit"

  Ook Russisch bondscoach Dick Advocaat hield de lippen gisteren stijf op elkaar toen het ging over de politieke context (klik op "Beluister ook") van de wedstrijd. "Vanaf het begin hebben we duidelijk gemaakt dat ik niet zou ingaan op politiek", zei Advocaat.

  Over het sportieve wilde Advocaat wel wat kwijt. "Of we favoriet zijn in de groep na de 4-1-zege tegen Tsjechië? Dat is wel heel erg optimistisch om te zeggen na amper één wedstrijd. We hebben drie punten en dat is het. We bekijken het nu match per match."

  "Polen is een goeie ploeg die thuis speelt, wat ontegensprekelijk een voordeel is. Maar we hebben in onze openingsmatch laten zien dat we ook over een sterk geheel beschikken en onze tegenstanders het leven zuur kunnen maken."

  Op de persconferentie kreeg Advocaat de vraag voorgeschoteld of Rusland geen doorslagje is van Zenit Sint-Petersburg. Advocaat: "Ja, we spelen met veel Zenit-spelers, maar dat helpt juist omdat ze elkaar zo goed kennen. Ze spelen al veel jaren samen en hebben samen de Europa League gewonnen. Trouwens, mijn selectie telt uiteindelijk maar zeven Zenit-spelers."

  Bekijk de match live in het match center

  Vanaf 20.45u zit u op sporza.be weer op de eerste rij om ook deze match van naaldje tot draadje te volgen. Stem af op het match center en bekijk de match in de livestream. Elke belangrijke fase wordt daar ook met tekst beschreven.