• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Nederland heeft meer kwaliteit dan Duitsland"

  "We misten de kansen tegen Denemarken, maar we creëerden ze wel: je kunt er ook het positieve in zien", zegt optimist Arjen Robben.

  Nederland kan woensdag tegen eeuwige rivaal Duitsland het Deense slippertje uitvlakken. "Duitsland vormt een sterk team, maar individueel hebben wij meer kwaliteit", zegt Arjen Robben in de Nederlandse krant AD.

  In de aanloop naar Duitsland trainden de Nederlanders gisteren achter gesloten deuren. "We hebben afwerkoefeningen gedaan", zegt Arjen Robben.

  Kan handig zijn, want tegen Denemarken misten de Nederlandse doelpogingen hun effect: de bal ging naast en over.

  Robben: "Ik denk dat het een kwestie was van te graag willen, van te gretig zijn. Maar je kunt er ook het positieve in zien: we creëerden die kansen wel."

  "Het bevestigt dat de kwaliteit er is om tegen Duitsland net wél op doel te schieten. En ook raak. Want als je van Duitsland wint, al is het met één flits, kan het weer helemaal de goeie kant opgaan."

  "Dat besef groeit in de groep en tot aan de aftrap moet het alleen nog maar voort groeien. We moeten met ons hart spelen en van de eerste tot de laatste minuut passie en eenheid uitstralen."

  Kuyt: "Ik wil niet klagen en mijn energie positief gebruiken"

  Terwijl Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart op de bank hun ergernis nauwelijks kunnen wegsteken, is Dirk Kuyt, nog een invaller met naam, hoopvol. "Ik ben klaar als de coach me wil opstellen", blijft Kuyt positief gestemd.

  "Ik heb mezelf de voorbije dagen afgevraagd: 'wat wil je hier doen?'. Nou, dat is duidelijk: niet klagen, maar mijn energie positief gebruiken en later kunnen zeggen dat ik erbij was toen Oranje het EK won."