• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots en Degryse overleven hevig onweer

  Bondscoach Marc Wilmots en analist Marc Degryse hebben doodsangsten doorstaan. Hun vlucht naar Kiev verliep niet van een leien dakje. Door een hevig onweer moest hun vliegtuig weer opstijgen.

  Wilmots woont het EK bij als cocommentator van de Franstalige omroep RTBF, een afspraak die al gemaakt werd voor hij bondscoach werd. Degryse is EK-analist voor Het Laatste Nieuws.

  De twee zaten zondag op een klein vliegtuigje richting Kiev (Oekraïne), maar net voor de landing kwam dat in een hevig onweer terecht.

  De piloot koos er op het laatste moment voor om naar een andere luchthaven te vliegen, om daarna weer koers richting Kiev te zetten. Wilmots en Degryse kwamen met de schrik vrij.

  "Er zaten mensen van de BBC, maar ook Duitse en Portugese journalisten in dat vliegtuig", doet Degryse zijn verhaal. "Toen we wilden landen, begon het vliegtuig te schudden en te beven. Het onweer was hevig, met donder en bliksem. De vleugels gingen op en neer."

  "We waren op 100 meter van de landingsbaan in Kiev, toen het vliegtuig weer optrok. Uiteindelijk konden we toch in Kiev landen. Wilmots zei me dat hij al had wat meegemaakt in vliegtuigen, maar nog nooit zo erg als dit."