• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RadioShack neemt Horner niet mee naar de Tour

  Chris Horner rijdt in juli niet door Frankrijk.

  RadioShack heeft een voorselectie van 14 renners voor de Tour bekendgemaakt. Andy en Fränk Schleck staan op de lijst, Chris Horner niet. Bij Argos doet John Degenkolb al zeker niet mee.

  RadioShack-manager Johan Bruyneel maakte maandag 14 namen bekend: met naast de broers Schleck, achter wie een pak vraagtekens staan over hun fysieke vormpeil, ook Cancellara, Fuglsang, Gallopin, Gerdemann, Irizar, Klöden, Monfort, Popovitsj, Rast, Roulston, Voigt en Zubeldia.

  De definitieve Tourploeg van 9 is volgende week bekend. Chris Horner zal er niet bij zijn. De 40-jarige Amerikaan werd in 2010 negende. Vorig jaar gaf hij op na een zware val.

  John Degenkolb zal de Tour dit jaar niet rijden. De snelle Duitser zit niet in de voorselectie van de Nederlandse Argos-ploeg, die een wildcard kreeg.

  "Hij heeft een druk voorjaar gehad", luidt het. Spurter met dienst in de Tour wordt wellicht de Duitser Marcel Kittel, die wel bij de 14 gepreselecteerden zit. Daarbij zit ook één Belg: Bert De Backer. Op 19 juni maakt Argos de negen namen voor de Tour bekend.

  Voorselecties

  • RadioShack: Gégrory Rast, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang (Zwi), Linus Gerdemann, Jens Voigt, Andreas Klöden (Dui), Maxime Monfort, Yaroslav Popovtisj (Oek), Hayden Roulston (NZe), Andy Schleck, Fränk Schleck (Lux), Haimar Zubeldia, Markel Irizar (Spa), Tony Gallopin (Fra)
  • Argos: Tom Veelers Koen de Kort, Albert Timmer, Roy Curvers , Tom Stamsnijder (Ned), Marcel Kittel, Simon Geschke, Johannes Fröhlinger, Patrick Gretsch (Dui), Alexandre Geniez, Yann Huguet, Thierry Hupond, Mathieu Sprick (Fra), Bert De Backer