• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oekraïne-coach Blochin: "Verwacht niet te veel"

  Blochin speelt met Oekraïne voor het eerst op een EK.

  Oekraïne speelt maandagavond tegen Zweden zijn allereerste wedstrijd op een EK-eindronde. En dat voor eigen publiek. Oekraïne-coach Oleg Blochin: "De spelers moeten de eer van hun land verdedigen."

  Het is de eerste keer dat Oekraïne aantreedt op een EK. Het was er al wel eens bij op het  WK van 2006, waar het de kwartfinales haalde (en met 3-0 verloor van Italië).

  "Als gastland wordt van je verwacht dat je wint", zegt Blochin, die de pers vraagt om geen te hoge verwachtingen te koesteren. "Ik ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid en weet wat het land verwacht. En dus vertel ik de spelers dat ze de eer van hun land moeten verdedigen."

  De laatste oefenwedstrijden, onder andere tegen Turkije en Oostenrijk, gingen verloren. "Het liep toen niet zoals het moet", zegt topspeler Andrej Sjevtsjenko. "Ik beloof dat het tegen Zweden anders is."

  Ibrahimovic: "Op het EK omdat we goed zijn"

  Bij Zweden heeft aanvaller Zlatan Ibrahimovic vertrouwen in een goede afloop. "We zijn op het EK, omdat we goed zijn. Maandag spelen we voor ons land en moeten we tonen wat we kunnen", zegt de aanvaller met het grillige karakter.

  "Geen enkele ploeg is hier per ongeluk. We mogen niemand onderschatten, want alle ploegen zijn sterk."

  "We hebben Oekraïne goed bestudeerd. Ze hebben niet echt één sleutelspeler, het zijn allemaal sleutelspelers. Zweden en Oekraïne zijn ongeveer van hetzelfde niveau", spuit de Zweedse tovenaar enkele clichés.

  "Of ik druk voel voor onze eerste EK-wedstrijd? Ik voel altijd veel druk, waar en wanneer ik ook speel. Maar dat is goed, want dat betekent dat ik gemotiveerd ben."

  Bekijk de wedstrijd vanaf 20.45u in het match center

  Als u niets van Oekraïne-Zweden wil missen, bent u bij sporza.be aan het juiste adres. U kunt de wedstrijd bekijken in onze livestream en zoals bij elke match op dit EK beschrijven we elke fase die er toe doet.