• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Jørgensen complementair met Zimling"

  Leekens ziet Jørgensen graag komen.

  Club Brugge heeft bij AA Gent Jesper Jørgensen losgeweekt. Club-coach Georges Leekens ziet zijn middenveld zo Deens kleuren. "Jørgensen is ook heel complementair met Zimling", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  Jesper Jørgensen viel bij Gent vooral op met zijn vele doelpunten. Hij maakte er 13 in het afgelopen seizoen.

  Gaat Georges Leekens bij Club de Deen defensiever uitspelen? "Op de positie van verdedigende middenvelder heb je in het huidige voetbal iemand nodig die zowel defensief als offensief uit de voeten kan. Iemand om de lijnen uit te zetten, een beetje zoals Zimling op het EK tegen Nederland deed", zegt Leekens.

  "Jørgensen speelde vroeger al samen met Zimling. Ze zijn complementair en dat speelde een rol in de aanwerving. Ik vind hem ook een intelligente middenvelder, met de juiste mentaliteit en veel scorend vermogen. Hij kan ons een meerwaarde bieden."

  "Nog versterking op komst"

  Georges Leekens gaf in Het Nieuwsblad ook aan dat er nog versterking op komst is bij Club. "Ik vind het belangrijk om de concurrentie nog aan te scherpen. Daar wordt iedereen beter van. Centraal in de verdediging en op de linksachter wil ik er nog graag iets bij. Ook kijken we uit of er in aanvallend opzicht nog een en ander mogelijk is."