• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroaten bevrijden hooligan tijdens rellen

  Kroatische supporters in Poznan, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was.

  De poppetjes zijn zondagavond weer aan het dansen gegaan. Bij rellen in de Poolse speelstad Poznan heeft de politie drie hooligans van Kroatië meegenomen naar de cel.

  Het incident vond plaats net voor de aftrap tussen Kroatië en Ierland, een wedstrijd die Kroatië met 3-1 won. Rivaliserende supporters van twee Kroatische clubs gingen met elkaar op de vuist op de markt van Poznan.

  Toen de politie de raddraaiers uit elkaar wilde drijven, keerden die zich tegen de ordehandhavers. De politie nam één Kroaat mee, maar de andere hooligans lieten niet betijen en gooiden met stoelen, flessen en voetzoekers.

  Zo kon de Kroaat bevrijd worden en nam de man de wijk tussen de opgestelde kraampjes. De politie kreeg snel versterking en opende de jacht op de hooligans. Ze pakte drie mannen op. De politie zal de beelden van het marktplein bestuderen om nog meer hooligans te identificeren.

  U kunt beelden van de vechtpartij bekijken door in de grote foto bovenaan naar "toon media" te gaan en daar op de rechthoek met het witte pijltje te klikken.