• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kortrijk-Anderlecht opent de nieuwe competitie

  Landskampioen Anderlecht krijgt op speeldag 1 al meteen een moeilijke opdracht: uit bij Kortrijk.

  De Pro League heeft de kalender van het nieuwe voetbalseizoen vrijgegeven. Op zaterdag 28 juli speelt Anderlecht uit en Club Brugge thuis. Klik onderaan op het pdf-bestand om de hele kalender te bekijken.

  Kortrijk-Anderlecht opent het voetbalseizoen 2012-2013 op zaterdag 28 juli. De reguliere competitie eindigt in het weekend van 16 maart. De play-offs beginnen twee weken later, de laatste speeldag vindt plaats op 19 mei. De barrageduels tussen de vierde van Play-off I en de winnaar van Play-off II zijn op 23 en 26 mei.

  Kalendercommissie spaart Club en Anderlecht

  De twee ploegen in de voorrondes van de Champions League, Club en Anderlecht, hadden de Pro-League gevraagd om geen toppers te plannen in het begin van de competitie. Bijgevolg staat de eerste topper pas op de zesde speeldag op het programma. Dan ontvangt Club Standard.

  Bij Anderlecht zijn ze tevreden met de kalender. Door de overwinning van Chelsea in de Champions League is Anderlecht niet rechtsreeks geplaatst voor de poulefase. Het moest dus zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen herzien.

  "We wilden graag de toppers vermijden tijdens de voorrondes van de Champions League. Een verplaatsing naar Kortrijk is nooit gemakkelijk om te beginnen, maar we kunnen toch zeggen dat onze wensen ingewilligd zijn", zegt Anderlecht-woordvoerder David Steegen.

  Kerstvoetbal en verbouwingen

  Er is opnieuw kerstvoetbal volgend seizoen. De winterstop duurt van 28 december tot 15 januari.

  Wat ook opvalt: de aanpassingen aan het programma van promovendus Charleroi. Op 1 november beginnen verbouwingen aan het stadion van de Waalse club. De lokale politie heeft gevraagd toppers vóór die datum te laten plaatsvinden. Charleroi ontmoet zo vier topclubs in zijn eerste acht wedstrijden van het seizoen.

  Eerste speeldag:

  Zaterdag 28 juli, 18u:
  Kortrijk - Anderlecht

  Zaterdag 28 juli, 20u:
  Club Brugge - Waasland-Beveren
  Beerschot - Lokeren
  KV Mechelen - Charleroi
  Bergen - OH Leuven

  Zondag 29 juli, 18u:
  Standard - Zulte Waregem
  AA Gent - Lierse

  Zondag 29 juli, 20.30u:
  RC Genk - Cercle Brugge