• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gomez: "Ik had nog tijd voor één kans"

  Gomez scoorde zijn eerste goal op een groot toernooi.

  Mario Gomez bezorgde Duitsland met een rake kopbal de zege tegen Portugal. De spits scoorde op het moment dat Klose klaarstond om hem te vervangen. "Ik zag Klose klaarstaan en toen viel die bal op mijn hoofd."

  "Voetbal kan raar zijn", zegt Gomez. "Ik wist dat Klose op de bank zat en dat hij op een bepaald moment zou invallen. Toen ik hem langs de lijn zag klaarstaan, wist ik dat ik nog de tijd had voor één kans. En dan belandde die bal op mijn hoofd."

  Voor Gomez was het de eerste goal op een groot toernooi. "Het is waar dat dit tot nu toe mijn belangrijkste en mooiste goal voor Duitsland was", reageerde een zichtbaar opgeluchte Gomez.