• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  George Hincapie (39) stopt in augustus

  George Hincapie hielp Lance Armstrong aan zeven Tourzeges.

  Het internationale peloton verliest straks een van zijn smaakmakers: George Hincapie, de Amerikaanse BMC-veteraan, houdt het in augustus voor bekeken. "Ik wil stoppen nu ik nog top ben", zegt hij.

  "Dit was absoluut geen makkelijke beslissing", zegt Hincapie, die eind juni 39 wordt.

  "Ik wil stoppen nu ik nog top ben en nog mee het verschil kan maken. 19 jaar prof, daar had ik nooit van durven te dromen."

  "Maar ik zal nu meer tijd met mijn kinderen kunnen doorbrengen. Ze zijn op een leeftijd, waarop ze me beginnen te missen."

  Hincapie was jarenlang de luxehelper van zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong. Zelf won hij onder meer de Driedaagse van De Panne, Gent-Wevelgem, Kuurne-Brussel-Kuurne en ritten in de Tour en in de Ronde van Californië.

  De Tour en de US Pro Cycling Challenge zijn de laatste twee koersen voor de Amerikaan. Hij wil ook nog graag Cadel Evans aan zijn tweede Tourzege helpen. Het zou de 17e Tour zijn voor Hincapie. Dit jaar vestigde hij met 17 deelnames ook een record in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

  Hincapie weet nog niet wat hij gaat uitspoken na de zomer. "Ik wil niet volledig uit het wielrennen verdwijnen." Hij heeft ook een eigen kledinglijn.

  Evans: "George is het hart van BMC"

  BMC-kopman Cadel Evans vindt jammer dat Hincapie stopt. "Ik hoop dat hij zich nog bedenkt. Wellicht denken veel wielerliefhebbers er ook zo over", zegt de Australiër.

  "George is het hart van BMC en niet alleen in het peloton als wegkapitein. Hij is belangrijk voor de hele werking van het team. Hincapie is een echte leider."