• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  David Goffin mag naar de Olympische Spelen

  David Goffin is zeker van de Spelen.

  Het was al officieus, maar nu is het ook officieel: David Goffin heeft zichzelf met zijn achtste finale op Roland Garros een ticket voor Londen cadeau gedaan.

  De jonge Belg wipte van 109 naar 64 op de ATP-ranking. In de uitgezuiverde lijst met vier spelers per land komt hij in de top 56 terecht, de eis van de internationale tennisfederatie ITF. 11 juni was de deadline voor de ITF.

  Goffins 1/8e finale was de BOIC-norm. Het BOIC moet het ticket voor Goffin nog bekrachtigen.

  Olivier Rochus staat ook in de top 56, maar hij voldeed niet aan de BOIC-criteria. Vier jaar geleden trok Rochus naar de rechtbank om toch naar de Spelen te kunnen. Hij kreeg toen gelijk. Rochus overweegt ook nu een zelfde scenario.