• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benzema: "Nog nooit druk gevoeld voor wedstrijd"

  Benzema: "Het klikt goed met Ribéry."

  Vanavond bikkelen Frankrijk en Engeland om de eerste punten in groep D. Karim Benzema is de Jan zonder Vrees met dienst. "Ik ben van niemand bang", zegt de Franse spits. "Al besef ik dat het een moeilijke match wordt tegen de Engelsen."

  Benzema wil na een flauw Euro 2008 en zijn niet-selectie voor het WK 2010 indruk maken met Frankrijk. "We hebben een uitstekend team en genieten ervan om samen te spelen. Door de nieuwe spelers en de nieuwe coach is het goed beginnen te draaien", zegt Benzema.

  Frankrijk won dinsdag een oefenwedstrijd met 0-4 tegen Estland. Benzema scoorde twee keer en zette Franck Ribéry met een sublieme assist op weg naar een goal.

  "Franck en ik hebben een goede verstandhouding ontwikkeld", zegt Benzema. "Ik geniet ervan om met zo'n getalenteerde speler samen te spelen. Bovendien is hij een heel goede vriend."

  Benzema voelt geen stress voor de wedstrijd tegen Engeland. "Ik ben van niemand bang. Ik vind Steven Gerrard bijvoorbeeld wel een leuke speler, maar ik vrees hem niet. We weten wel dat het een moeilijke wedstrijd wordt tegen Engeland, want ze beschikken over enkele goede spelers."

  "Nog nooit druk gevoeld voor een wedstrijd"

  Benzema had het in de voorbeschouwingen ook over zichzelf. "Het klopt dat ik nooit druk voel", zei hij cool. "Ik heb nog voor geen enkele match stress gehad. Ik weet dat er veel van mij verwacht wordt, maar daar kan ik goed mee om, want het is een deel van mijn job. Bij Real Madrid is er altijd druk en dat is bij Frankrijk ook zo."

  "Wanneer ik door de tunnel naar het veld wandel, voel ik een kick die tien seconden duurt. Maar zodra de wedstrijd begint, ben ik in mijn eigen wereld. In mijn eigen film, zeg maar. Het enige waaraan ik dan denk, is het goed doen."

  Hodgson: "Fransen kunnen ons in problemen brengen"

  De Engelse bondscoach Roy Hodgson begint alvast met het nodige respect voor Frankrijk. "Als je 21 wedstrijden niet verliest, dan heb je een zeer goed team", zegt Hodgson.

  "We hebben videobeelden van de Fransen bekeken en merkten dat zij spelers hebben die ons in de problemen kunnen brengen, zoals Benzema. Maar ik heb niet het gevoel dat mijn spelers te hard onder de indruk zijn van Frankrijk."

  Hodgson ziet Engeland als outsider."De blessures en de schorsing van Rooney zorgen ervoor dat we geen favoriet zijn. Maar we zijn wel gemotiveerd."

  De statistieken pleiten alvast in het nadeel van de Engelsen, want nog nooit konden ze op een EK winnen van de Fransen. Bovendien won Frankrijk de laatste drie onderlinge duels.

  Maar de Engelsen zijn zelf ook goed bezig. In november 2010 verloren ze op Wembley wel nog een oefeninterland van Frankrijk, maar daarna verloren ze maar één van hun volgende twaalf wedstrijden (een 2-3-thuisnederlaag tegen Nederland).
   

  Bekijk de wedstrijd vanaf 18u in het match center

  Als u niets van Frankrijk-Engeland wil missen, bent u bij sporza.be aan het juiste adres. U kunt de wedstrijd bekijken in onze livestream en zoals bij elke match op dit EK beschrijven we elke fase die er toe doet.