• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens: "Er komen enkele interessante weken"

  Baeyens: "Nu wil ik iedereen van dichtbij volgen"

  Dominique Baeyens vertoeft met 12 internationals in Schotland, voor een stage van een week. Baeyens werkt aan zijn EK-selectie en is content na zijn eerste weken als bondscoach.

  De nationale volleybalploeg werkte onder Baeyens al oefenduels tegen Portugal af. België won vlot. Nu wachten met Groot-Brittannië en Tunesië andere tegenstanders. Die twee teams bereiden zich voor op de Spelen.

  Baeyens is met 12 internationals een week op stage in Schotland. "Ik wil zien hoe de spelers in de groep liggen en hoe ze spelen in oefenmatchen. De komende weken worden heel interessant", zegt hij.

  "Na de stage en de oefenduels wil ik een selectie van 14 vaste spelers overhouden voor de EK-kwalificatiecampagne later dit jaar."

  Baeyens is content na zijn eerste weken als bondscoach. "Het was aanpassen, maar ik vond vrij snel een goeie organisatie waarin iedereen optimaal kan trainen. Nu wil ik iedereen van nabij volgen."

  "In die oefenmatchen worden de uitslagen van minder belang. Al hoop ik op betere tegenstand dan Portugal. We wonnen toen iets te gemakkelijk." België speelt komende week drie keer tegen Groot-Brittannië, de week erop op eigen bodem drie keer tegen Tunesië.