• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Het kan een mooie Tour worden voor Van den Broeck"

  "Wiggins en Evans zijn de twee topfavorieten voor de Tour, maar daarna komen mannen als Hesjedal, Nibali en Van den Broeck."

  Wielercommentator José De Cauwer heeft met aandacht de voorbije Dauphiné gevolgd met het oog op de Tour. "Dit jaar is dé kans voor Bradley Wiggins om de Tour te winnen", zegt hij aan Sporza.

  "Wiggins heeft Parijs-Nice, Romandië en de Dauphiné gewonnen. Hij was nog nooit zo goed als nu. Hij was al eens top 5 in de Tour. Deze editie van de Tour, zonder Alberto Contador en met 100 kilometer tijdrijden, is echt zijn kans", zegt De Cauwer.

  "Ik denk dat Cadel Evans wel eens zou kunnen gaan twijfelen. Hij ziet dat zijn concurrent sterk is."

  Zet Sky alles op Wiggins, en wat dan met Mark Cavendish? "Ik denk dat Cavendish vooral met de Olympische Spelen in zijn hoofd zit en wel eens snel zou kunnen afstappen."

  Andy Schleck moest vaak lossen in de Dauphiné en na een val opgeven. "Andy zal er misschien in zijn etappes een paar dagen kunnen staan en mooie dingen kunnen laten zien. Maar of dat genoeg zal zijn om de zeven à acht minuten die hij gaat verliezen tegen de klok goed te maken, is een ander paar mouwen. Ik twijfel er sterk aan dat hij de Tour zal winnen."

  Jurgen Van den Broeck werd vijfde in de eindstand in Frankrijk. De Cauwer: "Ik zie Jurgen Van den Broeck absoluut top 5 rijden. Hij deed het erg goed in de Dauphiné. Hij moest weinig of niks toegeven en heeft een erg goeie tijdrit gereden", weet De Cauwer.

  "Wiggins en Evans zijn de twee topfavorieten voor de Tour, maar daarna komen mannen als Hesjedal, Nibali en Van den Broeck. Hij is een voorbeeld voor veel andere renners. Ik denk dat weinig Belgen kunnen opbrengen om te doen wat hij doet."