• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanendert: "Ooit kan ik de Gold Race winnen"

  Vanendert (r) moet tevreden zijn met de tweede plaats.

  Jelle Vanendert had gemengde gevoelens na de finish van de Amstel Gold Race. "Ik ben ontgoocheld dat ik niet win. Maar ik ben ook blij met deze derde plaats", zegt hij. Philippe Gilbert heeft dan weer zijn goede benen teruggevonden. "Eindelijk", klink het.

  "Gasparotto was net iets te sterk", vertelt Jelle Vanendert aan Sporza.

  "Maar ik heb vandaag wel bewezen dat ik ooit kan winnen. Ik verdien het kopmanschap en wil bevestigen in Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse pijl."

  Met de val van Van den Broeck bleef Lotto-Belisol niet gespaard van pech. "Dat hoort er bij. Het was een moeilijke situatie. Maar Meersman en mijn broer (Dennis Vanendert, red) hebben mij vandaag perfect geholpen."

  Gilbert: "Eindelijk goeie benen"

  Philippe Gilbert deed op de Cauberg een gooi naar een derde zege op rij, maar hij kwam toch te kort en werd zesde.

  "Ik moest van ver gaan, omdat Freire en Terpstra voorin zaten. Het was wind mee en ik dacht het misschien kon lukken. Maar ik had te veel pijn in mijn benen, moest gaan zitten op het zadel en toen was het afgelopen", zei hij aan Sporza.

  Gilbert lijkt net op tijd weer in vorm. "Er is veel gezegd over me, maar ik ben nooit in paniek geslagen en ben blijven werken. Ik wist het het goed zou komen en vandaag heb ik goeie benen eindelijk gevonden. Dat is het belangrijkste."

  Freire: "Finish lag 200 meter te ver"

  Oscar Freire ging nog voor de Cauberg in de aanval, hield lang stand maar hij kraakte in de laatste meters. "De Cauberg was te zwaar, want ik reed al lang op kop", zegt de renner van Katjoesja.

  "Als je voelt dat het het goeie moment is, dan moet je er vol voor gaan", zegt Freire over zijn aanval. "Ik was alleen en dan kun je niet wachten. Ik heb mijn best gedaan en ging voor de zege, maar de finish lag 200 meter te ver."

  Freire reed jarenlang voor Rabobank, de geplaagde Nederlandse ploeg. "Ik heb geen moment aan Rabobank gedacht. Ik probeer nu voor Katjoesja te winnen."

  Van Avermaet: "Misschien iets te hevig"

  Greg Van Avermaet reed zich uit de naad voor Philippe Gilbert. "Hij voelde zich goed en we hebben geprobeerd om de wedstrijd te maken voor Philippe. Hij had hier toch al twee keer gewonnen."

  "We hebben de koers in handen genomen en we wilden controleren tot de slotklim. De Cauberg ligt Gilbert en hij moest het dan afmaken. Ik denk dat hij zijn goeie benen heeft gevonden."

  "Misschien waren we wat te hevig in onze inspanningen. Op de Cauberg kwam het gewicht op de schouders van Gilbert. Als hij uit vijfde positie kan komen, dan kan hij het misschien wel afmaken."