• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg wint in Sjanghai zijn eerste Grote Prijs

  Rosberg rondt een spannende race knap af.

  Nico Rosberg heeft de Grote Prijs van China op zijn naam geschreven. De 26-jarige Duitser van Mercedes verzilverde in de derde WK-manche zijn eerste pole. Het is voor Rosberg ook zijn eerste zege in de Formule 1. Lewis Hamilton is de nieuwe leider in de WK-stand.

  Mercedes begon met twee auto's vanaf de eerste lijn, maar kreeg al na dertien rondes een opdoffer te verwerken. Bij de eerste pitsstop van Schumacher raakte een wiel niet goed vastgezet. De mecanicien gesticuleerde nog, maar Schumacher had al het sein gekregen om door te rijden. Een halve ronde later moest hij opgeven.

  Zijn ploegmaat Rosberg maakte geen fout op de droge omloop. Hij deelde zijn race goed in en had genoeg aan twee bandenwissels. Hij reed zonder ongelukken naar de zege. Mercedes wint zo voor het eerst een Grote Prijs sinds Juan Manuel Fangio in Monza in 1955.

  In de achtergrond werd hevig gestreden om de podiumplaatsen. Räikkönen leek op weg naar de tweede plek, maar bezweek onder de druk van Vettel en zakte ver terug.

  Het was uiteindelijk Button die na Rosberg over de streep reed. Hamilton werd derde en sprokkelde genoeg punten om de leiding in de WK-stand over te nemen van Alonso. Alonso zelf begon en eindigde als negende.

  Reacties

  • Nico Rosberg (winnaar): "Dit geeft mij een ongelooflijk gevoel. Ik ben heel blij, want op deze zege heb ik lang gewacht. Het is ook goed om te zien hoe snel de ploeg progressie maakt. Ik had niet verwacht dat de auto vandaag al zo snel zou zijn. Mijn papa (de wereldkampioen in 1982, red)? Die zal blij zijn."
  • Jenson Button (2e): "In de laatste pitsstop verloor ik negen à tien seconden. Maar ik heb toch genoten, want het was een goeie race. Ik ben ook tevreden met m'n punten voor het WK. Proficiat Nico!"
  • Lewis Hamilton (3e, nieuwe WK-leider): "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar het team heeft goed gewerkt, want dit was een van de moeilijkste races."

  Michael Schumacher (Mercedes) viel uit.

  F1-kalender 2015
  winnaar 2015winnaar 2014
  15/03Australië (Melbourne)HamiltonRosberg
  29/03Maleisië (Sepang)VettelHamilton
  12/04China (Sjanghai)HamiltonHamilton
  19/04Bahrein (Sakhir)HamiltonHamilton
  10/05Spanje (Barcelona)RosbergHamilton
  24/05Monaco (Monte Carlo)RosbergRosberg
  07/06Canada (Montréal)HamiltonRicciardo
  21/06Oostenrijk (Spielberg)RosbergRosberg
  05/07Groot-Brittannië (Silverstone)HamiltonHamilton
  19/07Duitsland geschraptRosberg
  26/07Hongarije (Boedapest)VettelRicciardo
  23/08BELGIE (Spa)HamiltonRicciardo
  06/09Italië (Monza)HamiltonHamilton
  20/09Singapore (Marina Bay)VettelHamilton
  27/09Japan (Suzuka)HamiltonHamilton
  11/10Rusland (Sotsji)HamiltonHamilton
  25/10Verenigde Staten (Austin)HamiltonHamilton
  01/11Mexico (Mexico City)Rosberg-
  15/11Brazilië (Sao Paulo)RosbergRosberg
  29/11Abu Dhabi (Yas Marina)RosbergHamilton