• home
 • video
 • pas verschenen

  Ljubicic neemt afscheid: "Mooie periode"

  Ivan Ljubicic heeft zijn laatste bal als profspeler geslagen.

  Voormalig nummer 3 van de wereld Ivan Ljubicic heeft in zijn woonplaats Monte Carlo afscheid genomen als tennisser. De 33-jarige Kroaat verloor in twee sets (6-0 en 6-3) van zijn landgenoot Ivan Dodig.

  Ljubicic kreeg een staande ovatie en een trofee. Hij kreeg het moeilijk toen Roger Federer in een video hulde bracht aan Ljubicic. "Ik wist dat het emotioneel kon worden, maar dat ik hier zou staan huilen, had ik niet verwacht."

  "Het was een moeilijke dag op en naast de baan. Ik was niet met mijn gedachten bij de match. Er komt een einde aan een mooie periode uit mijn leven."

  Voor Ljubicic is de cirkel rond. "Monte Carlo is een speciale plek voor mij. In 1999 is het hier voor mij allemaal begonnen. Ik klopte hier Medvedev en Kafelnikov. Ik denk dat dit de juiste plaats was om er een punt achter te zetten."