• home
 • video
 • pas verschenen

  Komt Charleroi straks in Indonesische handen?

  Het is een publiek geheim dat Abbas Bayat Charleroi wil verkopen.

  Het lijkt er sterk op dat Charleroi binnenkort wordt overgenomen door de Indonesische investeringsgroep Bakrie die zich eerder bij Wezet inkocht. Bakrie zou de kersverse kampioen in tweede klasse kopen van huidig eigenaar Abbas Bayat.

  Een jaar geleden greep de Indonesische investeringsgroep Bakrie de macht bij tweedeklasser Wezet. Ambitieuze plannen werden ontvouwd, maar een jaar later is daar weinig van in huis gekomen. Bakrie heeft daarom zijn pijlen gericht op een club die dit seizoen wel succes kende: Charleroi.

  Het was een publiek geheim dat voorzitter Abbas Bayat, een Iraniër, op korte termijn Charleroi van de hand wil doen. Met Bakrie lijkt de ideale overnemer gevonden. De Indonesiërs hebben wel twee voorwaarden verbonden aan hun overname, namelijk dat Charleroi zou promoveren en een licentie zou krijgen.

  Aan die eerste voorwaarde werd dit weekend voldaan, die tweede moet in principe een formaliteit zijn. Niets staat een definitief akkoord dus nog in de weg.