• home
 • video
 • pas verschenen

  Julien Absalon triomfeert in Houffalize

  Julien Absalon is de beste in Houffalize.

  Julien Absolon heeft de tweede manche in de Wereldbeker mountainbike gewonnen. In Houffalize was de Fransman oppermachtig. Hij won voor Nino Schurter, de winnaar van de vorige manche. Sven Nys was 33e.

  Absalon en Schurter domineerden de hele wedstrijd. In de voorlaatste ronde leek Schurter in de technische afdaling voor de finish weg te rijden, maar Absalon dichtte het gat.

  De ex-wereldkampioen viel op zijn beurt zelf aan op een steile beklimming en breidde zijn voorsprong langzaam uit. Schurter werd op veertig seconden tweede. Fontana vervolledigde het podium.

  "Ik voelde me goed, maar ik wist dat ik Schurter moest lossen voor de laatste ronde, want dan is hij altijd sterk", zegt winnaar Absalon. "Ik ben heel blij. In Houffalize is het altijd speciaal."

  In de achtergrond reed Sven Nys een beresterke wedstrijd. Hij startte als 90e, maar werd na een knappe inhaalrace 33e. Kevin Van Hoovels had een complete offday en eindigde ver achterin.

  Nys: "Dit geeft heel veel vertrouwen"

  "Het is misschien een straffe prestatie, maar ik heb dat ooit nog al wel eens gedaan", relativeerde Sven Nys zijn knappe wedstrijd. "Ik heb de laatste twee weken keihard gewerkt om hier met een goede conditie aan de start te staan."

  "De eerste ronde was heel belangrijk. Je moet daar wat geluk hebben, je ellebogen gebruiken en geen valpartijen voor je neus zien gebeuren. Ik ben halverwege de eerste klim van mijn fiets moeten springen, maar ik kon snel weer voort. Het was dan wat zoeken naar mijn ritme. Dat heeft wel wat krachten gekost, maar het heeft geloond."

  "Het was mijn eerste keer in Houffalize en het was heel fijn. Je krijgt heel veel steun van het publiek. Ik ben blij dat ik erbij was."

  "De komende maand moet ik proberen nog progressie te maken door de intensiteit wat op te drijven. Dit geeft wel heel veel vertrouwen. Die olympische droom is echt wel realistisch, maar ik zal mijn tijd moeten afwachten. Zelfs al moet het in de laatste wedstrijd gebeuren: ik zal ervoor gaan."