• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeges voor KVM en Zulte Waregem in Play-off II

  KV Mechelen houdt de drie punten thuis tegen OHL.

  In Play-off II hebben KV Mechelen en Zulte Waregem hun eerste driepunter behaald. KV Mechelen klopte OHL, Zulte Waregem versloeg Beerschot. Bergen is zijn maximum kwijt: Lokeren pakte een puntje bij de leider in groep B.

  Groep A

  KV Mechelen - OHL 2-1

  Na twee nederlagen heeft KV Mechelen zijn eerste punten in de play-offs beet. Het klopte OHL dankzij een sterke eerste helft. Daarin scoorde het twee keer. Debutant Van Tricht opende de score, Ruiz trapte in de rebound de 2-0 binnen, na een halve omhaal van Gorius op de paal.

  OHL kwam veel beter uit de kleedkamer en kon snel milderen. Pandza trok Azevedo neer in de zestien en ref Virant wees naar de stip. Remacle zag zijn strafschop gekeerd door Biebauw, maar in de rebound trof hij wel raak.

  De aansluitingstreffer gaf de bezoekers moed. OHL begon beter te combineren en KVM moest even wijken, maar veel kansen kwamen er niet. In de slotfase had de thuisploeg nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd vroeger te beslissen. Cordaro en Ruiz konden niet scoren, het bleef bij 2-1.

  Voor KV Mechelen is het de eerste overwinning in Play-off II. Het wipt over OHL naar de derde plaats in groep A, op vier punten van Cercle Brugge.

  Groep B

  Zulte Waregem - Beerschot 2-0

  Adrie Koster, volgend seizoen coach van Beerschot, zat op de tribune en zag een matte prestatie van zijn toekomstige ploeg. Zulte Waregem domineerde vanaf het eerste fluitsignaal.

  In een slechte eerste helft bracht Serwy Zulte Waregem 1-0 voor. Skulason trok de zestien binnen en legde goed af voor Serwy, die laag binnenschoot. Beerschot kon daar nauwelijks iets tegenover te stellen.

  Na de rust was er wat beterschap te merken. Beerschot probeerde wel, maar leed te veel balverlies om de thuisploeg te verontrusten. Twintig minuten voor tijd legde Leye de wedstrijd in een definitieve plooi. Berrier behield goed het overzicht en Leye (foto) schoot simpel binnen.

  Beerschot reageerde via MacDonald, die de lat trof. In de rebound werd het schot van Angeli op de lijn gekeerd. Het was zowat het laatste wapenfeit van Beerschot, dat nu Zulte Waregem over zich heen ziet wippen in groep B.

  Bergen - Lokeren 1-1

  Lokeren heeft een einde gemaakt aan het foutloze parcours van Bergen in PO II. De thuisploeg leek lang op weg naar zijn derde zege op rij na een goal van Ibou. Zijn schot week af op de voet van Galitsios.

  Lokeren werd na de rust beloond voor zijn inzet. De Ceulaer dribbelde zich knap vrij en maakte de 1-1. Aan de Lokerse dominantie na de rust kwam een einde toen Taravel tegen zijn tweede gele kaart aanliep en ook invaller De Pauw pakte twee keer geel.

  Met 11 tegen 9 ging Bergen nog op zoek naar de volle buit. Jarju was dicht bij de 2-1, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Ondanks het gelijkspel blijft Bergen wel comfortabel leider in groep B, met zeven punten uit drie wedstrijden.