• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck heeft amper bankzitters

  Vanhaezebrouck: "Wij hadden net als Westerlo in de problemen kunnen komen."

  Door blessures en schorsingen is de kern van Kortrijk gedecimeerd voor de match tegen Standard. Coach Hein Vanhaezebrouck is niet van plan om die op te vullen met beloften. Die zijn er volgens hem immers niet klaar voor.

  Kortrijk mist zondag een resem spelers, waardoor Hein Vanhaezebrouck amper 17 spelers, onder wie drie doelmannen en de onzekere Czvitkovics, tot zijn beschikking heeft. De kern opvullen met beloften is geen optie.

  "De beloften spelen al enkele weken ondermaats en behalve Dejaegere en Ragolle, die al eerder werden opgevist, is er niemand klaar om een stap vooruit te zetten", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  En zo zullen er zondag misschien maar twee veldspelers op de Kortrijk-bank zitten: Dylan Ragolle, die nog geen minuut speelde, en de op doping betrapte Ismaïl N'Diaye.  "We hebben inderdaad een te kleine kern", zegt Vanhaezebrouck. "Als we zoals Westerlo pech hadden gehad, waren wij ook in de problemen gekomen."