• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Wellicht niet mee naar eerste klasse"

  In de tweede klasse speelt Charleroi pas op maandag tegen Antwerp, maar door het puntenverlies van Eupen en Oostende werd het zaterdag kampioen "in zijn zetel". Het kan er nu maandag tegen Antwerp een galawedstrijd van maken.

  Charleroi, dat vorig seizoen uit eerste zakte, had dit seizoen ook weer zijn traditionele coachwissels. Onder Dennis van Wijk kwam het helemaal onder stoom.
   

  "Het is niet vreemd om zo kampioen te worden, het is een hele mooie avond", zegt Van Wijk aan Sporza.

  "Het was wel spannend. Ik keek naar dvd's van Antwerp, maar ik volgde vooral de tussenstanden. Ik wist wel dat het sowieso zou gebeuren. We hadden nog drie matchen om één punt te halen.

  Van Wijk leidde Bergen vorig seizoen naar eerste klasse en doet dat nu ook met Charleroi. Maar is hij volgend seizoen nog coach? "Dat denk ik niet. Voorzitter Abbas Bayat wil de club verkopen en die nieuwe eigenaars zullen wel met hun eigen mensen willen werken. Al weet je met onze voorzitter nooit. Vanavond volgde hij alles op de voet in de VS."

  Charleroi heeft ook nog geen licentie voor eerste klasse. "Maar dat is vooral een misverstand met spelers die weg zijn. De club zal dat wel regelen", besluit Van Wijk.