• home
 • video
 • pas verschenen

  Real trekt met bonus van 4 punten naar Barça

  Cristiano Ronaldo zit al aan 41 treffers in de Primera Division.

  Een week voor de kraker Barcelona-Real Madrid hebben beide teams geen steek laten vallen in de Primera Divsion. Real Madrid won thuis van Gijon, Lionel Messi - wie anders - loodste Barcelona voorbij een stug Levante.

  Leider Real Madrid beleefde een lastige eerste helft tegen staartploeg Gijon. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong via De las Cuevas, die een penalty omzette. Higuain maakte nog voor de rust gelijk met zijn 21e van het seizoen.

  Ook in de tweede helft verkocht Gijon zijn huid duur. Pas een kwartier voor tijd kon Real Madrid afstand nemen. Ronaldo verloste Bernabeu met een fraaie kopbal. Voor de Portugees was het al zijn 41e competitiedoelpunt van het seizoen. Dat is een verbetering van zijn eigen record: vorig jaar maakte hij er 40. Benzema maakte er nog 3-1 van.

  Ook Reals rivaal Barcelona had het niet onder de markt bij seizoensrevelatie Levante, dat nog volop strijdt voor een Champions League-ticket. Via een penalty van Barkero halfweg de eerste helft klom Levante op voorsprong. Barça leek lange tijd op weg naar puntenverlies, tot Lionel Messi opstond. Met twee doelpunten in acht minuten, waaronder een penalty, maakte de Argentijn alweer het verschil: 1-2.