• home
 • video
 • pas verschenen

  Outsider wint incidentrijke Grand National

  Neptune Collonges wint de Grand National.

  Neptune Collonges heeft in Aintree de meeste prestigieuze steeplechase ter wereld gewonnen, de Grand National. De race was bijzonder incidentrijk en spannend tot de laatste meter.

  In de Grand National krijgen de paarden 30 hindernissen voorgeschoteld. De race werd voor het eerst in 1839 georganiseerd. Zo'n 500 miljoen mensen kijken wereldwijd naar de wedstrijd.

  De valpartijen waren talrijk dit jaar. De incidenten begonnen al voor de start. Favoriet Synchronised ontsnapte voor de start, maar ontkomen was niet mogelijk. Het paard startte, maar moest na een val afgemaakt worden. Ook According to Pete overleefde de race niet.

  Jockey Daryl Jacob op Neptune Collonges bleef wel overeind op de hindernissen en had een indrukwekkende slotsprint in huis tegen Sunnyhillboy. Outsider Neptune Collonges, een schimmel die 33-1 stond bij de bookmakers, bleek op de fotofinish net een neuslengte voor Sunnyhillboy over de streep te komen.

  "Dit is een geweldig gevoel", zei winnaar Jacob. "Beter kan niet."