• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Nog ver verwijderd van basisplek"

  Gent-spits Coulibaly (r) heeft alle moeite van de wereld met Jordan Lukaku.

  In afwezigheid van Safari en Deschacht was Jordan Lukaku de voorbije twee wedstrijden linksachter bij Anderlecht. De 17-jarige broer van Chelsea-spits Romelu stelde niet teleur. "Maar vergelijk mij niet met hem."

  Jordan Lukaku begon vorig weekend op Sclessin voor het eerst in de basis bij Anderlecht. Hij speelde 87 goede minuten tegen Standard (0-0). Woensdag werd hij voor die prestatie beloond met een nieuwe basisplaats. Bij AA Gent (1-4) speelde hij de volledige wedstrijd.

  "In Gent was ik nochtans niet echt blij over mijn match. In balverlies heb ik enkele positionele fouten gemaakt", zegt Lukaku in La Dernière Heure. "Maar ik werk hard om die te verbeteren."

  "Gelukkig verloopt de samenwerking met de ploeg goed. We incasseren geen goals door mij en de ploeg lijkt tevreden over mijn werk."

  Tegen Racing Genk zit Lukaku mogelijk opnieuw bij de eerste elf. "Ik eis nog geen basisplaats op, want daar ben ik nog ver van verwijderd", blijft hij bescheiden.

  "Vergelijk mij niet met Romelu"

  Door de voorgeschiedenis van Romelu wordt Jordan Lukaku snel en vaak vergeleken met zijn broer. Dat zint de jongste van de twee niet. "Ik zou liegen als ik zeg dat dat me niet een beetje stoort", zegt hij in LDH. "Maar ik besteed er geen aandacht aan, ik speel mijn matchen. Ik heb helemaal geen zin om over mijn broer te praten!"