• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse middenvelder sterft op het veld

  Piermario Morosini werd op het veld gereanimeerd, tevergeefs.

  Italië is opgeschrikt door een tragedie in de Serie B. Piermario Morosini, een middenvelder van Livorno, zakte tijdens de match Pescara-Livorno in elkaar. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. Alle wedstrijden in Italië zijn uitgesteld.

  Na een halfuur viel de 25-jarige Morosini, door Udinese uitgeleend aan Livorno, op de grond. De ziekenauto die Morosini afvoerde, moest nog een obstakel overwinnen om op het veld te geraken. De ingang werd namelijk geblokkeerd door een auto van politie. Een ruit van de auto werd ingeslagen om de auto te verplaatsen.

  Morosini werd gereanimeerd op het veld en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis van Pescara. Op weg naar het ziekenhuis zou hij een hartaanval gehad hebben, er kon geen hulp meer baten.

  "Een hartaanval is hem fataal geworden. Bij zijn aankomst in het ziekenhuis was hij al overleden. We hebben er alles aan gedaan om hem te reanimeren, maar hij is niet meer bijgekomen", zegt dokter De Blasi van het ziekenhuis in Pescara.

  Ook voor thuisploeg Pescara komt het overlijden van Morosini aan als een mokerslag. De club was nog in rouw nadat hun keeperstrainer Francesco Mancini twee weken geleden na de training overleden was na een hartstilstand. De spelers van beide ploegen verlieten huilend het veld.

  Vorige maand werd ook Engeland al opgeschrikt door een soortgelijk drama. Bolton-speler Fabrice Muamba zakte in elkaar tijdens de bekerwedstrijd tegen Tottenham. Muamba had meer geluk dan Morosini: hij is intussen aan de betere hand.

  Alle matchen in Italië zijn uitgesteld

  De Italiaanse voetbalbond heeft meteen ingegrepen na de dood van Piermario Morosini. Alle matchen in de Italiaanse kampioenschappen van dit weekend zijn uitgesteld. Zaterdag stonden er met Milan-Genoa en Udinese-Inter twee matchen op het programma in de Serie A.

  Bekijk de beelden (niet voor gevoelige kijkers):