• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund dendert op de Duitse titel af

  In de Bundesliga wenkt de tweede titel op rij voor Dortmund. Het won zaterdag de "Revierderby" op het veld van streekrivaal Schalke: 1-2. Later op de middag lachte Dortmund nog breder, want eerste achtervolger Bayern raakte thuis niet voorbij Mainz.

  Schalke, dat derde staat, deelde de eerste slag uit in de derby. Jefferson Farfan scoorde in de negende minuut. Maar Dortmund was vastberaden om voor de 25e match op een rij ongeslagen te blijven en zo het Duitse record scherper te stellen.

  Piszczek zorgde met een fantastische knal vanuit een scherpe hoek al snel voor de gelijkmaker en in de tweede helft forceerde aanvoerder Kehl de beslissing. Toen Metzelder bij een corner zijn interceptie miste, was hij er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te duwen.

  Bayern München mag zijn titeldroom - als het die nog had - helemaal opbergen na een 0-0-gelijkspel tegen Mainz. Met nog drie speeldagen voor de boeg heeft Bayern een achterstand van acht punten op leider Dortmund.