• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Denk aan het WorldTour-klassement"

  Boonen: "Ik ben zeker dat mijn sterkste jaren nog moeten komen."

  Geen Amstel Gold Race voor Tom Boonen, hoewel de wedstrijd aanvankelijk wel op zijn programma stond. In zijn column in Het Nieuwsblad neemt de kannibaal van het voorjaar de tijd om al eens vooruit te blikken op de rest van het seizoen.

  "Het WK moet me liggen", zegt Boonen. "Maar ik zit ook met het WorldTour-klassement in mijn hoofd. Ik sta daar nu toch los op kop (hij heeft meer dan 150 punten voorsprong op Simon Gerrans),  misschien loont het de moeite om eens te kijken waar ik nog puntjes kan sprokkelen." Vorig jaar won Philippe Gilbert het WT-klassement.

  Boonen heeft in zijn column ook oog voor het grotere plaatje. "Ik weet niet of dit voorjaar het hoogtepunt uit mijn carrière was. Ik ben er vrij zeker van dat mijn sterkste twee à drie jaren nog moeten komen. Ik ben veel taaier en kan meer trainingen verdragen, zowel in de benen als in het hoofd. Er zit dus misschien nog wat moois aan te komen. Hopelijk dit jaar nog."