• home
 • video
 • pas verschenen

  Asse-Lennik drijft Maaseik tot het uiterste

  Maaseik versloeg Asse-Lennik met 3-2.

  In het eerste duel in de finale van de play-offs in het volleybal heeft Asse-Lennik het Maaseik flink lastig gemaakt. Maaseik had vijf sets nodig, maar haalde het wel in de tiebreak. "We zijn in elk geval wakker geschud", beseft Jelte Maan van Maaseik.

  Jelte Maan was een van de uitblinkers bij Maaseik in de tiebreak. "Je ziet dat het een finale is en dat zijn nooit de mooiste wedstrijden", zegt hij aan Sporza. "Het is al eerder gebeurd dat we verslappen na een voorsprong."

  "We zijn in elk geval wakker geschud. We hebben aan onszelf getoond hoe we het moeten doen. In de volgende match moeten we scherper beginnen. Misschien worden het weer vijf duels, dat is toch het mooiste."

  Asse-Lennik kwam dicht bij een verrassing in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs. "Er zat meer in, maar niet als je zo inzakt in de vierde set", zegt Asse-Lennik-coach Marko Klok.

  "We zijn naar Maaseik gekomen om te winnen en we hebben gespeeld om te winnen. Dat hebben we drie sets goed gedaan, maar daana zijn we weggezakt. Het lukte niet meer en bij Maaseik wel."

  Maaseik - Asse-Lennik 3-2

  Setstanden: 27-25, 27-29, 20-25, 25-17, 15-8