• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax is de lachende derde na PSV-AZ

  In Nederland heeft PSV leider Ajax een duwtje in de rug gegeven richting titel. PSV versloeg de nummer twee AZ in de topper: 3-2. Achter Ajax maken vijf teams het gezellig.

  PSV startte sterk tegen AZ en dat leverde na een goed kwartier de 1-0 op. AZ-keeper Esteban ging in de fout en Lens profiteerde. De bezoekers, met Martens de hele match tussen de lijnen, waren niet aangeslagen. Via Altidore en Beerens ging AZ rusten met een voorsprong.

  Ook na de rust had AZ het meeste van het spel, maar PSV was wel de gevaarlijkste ploeg. Pas in het slotkwartier werd de wedstrijd beslist. Lens bracht PSV weer naast AZ en in de extra tijd zorgde Matavz voor de drie punten.

  Ook Twente slikte een zuur doelpunt in de extra tijd. Boukhari schonk NAC een puntje met een doelpunt in de 93e minuut: 2-2. Voor Twente, dat zo de kans mist om tweede te worden, scoorde De Jong twee keer. Chadli speelde de hele wedstrijd.

  Zondag kan Ajax zes punten uitlopen als het wint van staartploeg De Graafschap. Achter Ajax is het erg spannend, met AZ en Feyenoord die 58 punten tellen en het trio Twente-PSV-Heerenveen met 57.