• home
 • video
 • pas verschenen

  "Miskoop" Carroll kopt Liverpool naar finale

  Andy Carroll haalde zijn gram tegen Everton.

  Liverpool ligt nog altijd op koers om na de League Cup ook de FA Cup te winnen. Stadsgenoot Everton ging in de halve finales op Wembley door de knieën. Het was uitgerekend Andy Carroll, door velen al als een miskoop bestempeld, die het lot van Fellaini en co bezegelde.

  Everton-coach Moyes had zijn tactisch plannetje goed uitgedokterd. Zijn ploeg was baas in de eerste helft. Het doelpunt van Jelavic, na geklungel in de Liverpool-defensie, viel dan ook niet uit de lucht. Maar na de rust stelde Liverpool orde op zaken.

  Suarez zat goed tussen een foute terugspeelbal van Distin. Met de wreef werkte hij de bal in doel. Het was nu pompen of verzuipen voor Everton. Helaas voor hen werd het het laatste.

  In de 87e minuut kreeg Carroll iets te veel ruimte van Fellaini. De ontlading bij de boomlange spits was enorm. Alle frustraties bij de Engelsman kregen de vrije loop. Carroll (foto) werd door velen immers al afgeschreven, hoewel Liverpool een jaar geleden 42 miljoen euro betaalde.