• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Kerckhove: "Voel mij klaar voor Maaseik"

  Brecht Van Kerckhove heeft zin in zijn nieuwe job.

  Zaterdag begint Maaseik tegen Asse-Lennik aan de play-off-finale. Vanaf volgend seizoen is Brecht Van Kerckhove de nieuwe Maaseik-coach. Vrijdag stelde Maaseik Van Kerckhove voor.

  "Toen Vital Heynen me vier jaar geleden als assistent vroeg, zei hij dat ik na zijn periode mijn kans zou krijgen. Helemaal verrast ben ik dus niet. Ik hoopte hier stiekem wel op", zegt Van Kerckhove.

  "Ik word volgende week 36, maar dat is niet te jong. Leeftijd is niet belangrijk. Bovendien heb ik veel ervaring opgedaan als speler. Ik voel mij klaar voor deze job."

  Vital Heynen deed het de afgelopen jaren uitstekend met Maaseik. Zorgt dat niet voor druk bij Van Kerckhove? "Volgend jaar verandert er niet veel aan de spelersgroep. De basis is dus goed."

  "Ik ben ook niet bang van de vergelijking met het verleden. We willen graag beter doen. Dat is een mooie uitdaging. Een deelname in eigen zaal aan de Final Four van de Champions League blijft een droom."

  "Met Stefan Hübner krijg ik ook een gemotiveerde assistent. Bovendien ben ik blij dat Heynen adviseur wordt. Hij krijgt nog een belangrijke rol. Vital kent de spelersmarkt goed en zal mij af en toe ook goede raad geven."