• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hoovels: "Houffalize komt wellicht te vroeg"

  Kevin Van Hoovels plaatste zich op het WK voor de Spelen.

  Zondag verzamelt het kruim van de mountainbikewereld opnieuw in Houffalize voor een WB-manche. Kevin Van Hoovels, die al zeker is van de Olympische Spelen, heeft er zin in. "Een WB-macnhe in eigen land geeft extra motivatie."

  Kevin Van Hoovels hoopt zondag goed te presteren in de WB-manche in eigen land in Houffalize. Vorige week was hij wel ziekjes. "Hopelijk heb ik er niet te veel last van", zegt de mountainbiker.

  "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug, met enkele stages. Ik heb nog een klein beetje last aan mijn longen en ik heb nog een verstopte neus. Het is wel al beter dan een week geleden."

  "Ik heb nog twijfels bij mijn conditiepeil. Ik heb net de zware achtdaagse Cape Epic in Zuid-Afrika achter de rug. Houffalize komt wellicht net iets te vroeg om volledig gerecupereerd te zijn."

  Na één jaar onderbreking staat zondag in Houffalize weer een WB-manche op het programma. "Een WB-manche in eigen land is alijd mooi."

  "In eigen land is er altijd extra motivatie om goed te presteren. Of er geen extra druk is in eigen land? Dat wordt gecompenseerd door die motivatie en de aanwezigheid van de fans. Houffalize is een van de doelen van het jaar."

  De omloop in Houffalize is veranderd. "Het is een zwaar en pittig parcours met een opeenvolging van korte, steile hellingen. Ik hoop op de top 30, maar het wordt afwachten hoe de conditie is."