• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Belisol: "Beste kansen voor Vanendert"

  Lotto-Belisol stelt zijn hoop op Jelle Vanendert.

  Lotto-Belisol speelt zondag drie kaarten uit in de Gold Race. Zowel Van den Broeck, Vanendert als Meersman mogen hun kans gaan. "Het koersverloop zal bepalen wie de echte kopman wordt", zegt manager Marc Sergeant.

  Sergeant heeft wel al een vermoeden wie de meeste pijlen op zijn boog heeft. "Vanendert geef ik de beste kansen."

  "Het resultaat in de Brabantse Pijl viel tegen, omdat hij iets te lang aarzelde om achter Voeckler te gaan en omdat de Belgen mekaar niets gunden. Maar Jelle maakte wel een sterke indruk."

  De finale is licht veranderd. "Het gaat nu recht naar de voet van de Cauberg. Dat kan in het voordeel zijn van de aanvallers. De 750 meter op de Cauberg kunnen te kort zijn om ze te pakken."

  Vanendert: "Moet in de finale zitten"

  Jelle Vanendert wil zondag absoluut een rol van betekenis spelen. "Als ik zondag niet in de finale zit, zal ik niet tevreden zijn. In de Brabantse Pijl kreeg ik de bevestiging van mijn goede conditie."

  "We komen met een sterke ploeg aan de start. Als we mekaar daarin terugvinden, komt het erop aan om eerlijk te zijn tegenover mekaar."

  Jurgen Van den Broeck (foto) beseft dat het zonder Gilbert een andere koers wordt voor Lotto-Belisol. "Vorig jaar moesten we de koers in handen nemen, nu kunnen we ons laten meedrijven."

  "We moeten proberen zo ver mogelijk in de finale te geraken. De Gold Race blijft een nerveuze koers, die eerder mentaal dan fysiek zwaar is."

  Gianni Meersman
  heeft weer goede hoop na zijn teleurstellende prestatie in de Brabantse Pijl. "Ik heb de knop omgedraaid na de Brabantse Pijl, hoe ellendig ik me woensdag ook voelde. De verkenning van de Amstel heeft me weer een goed gevoel gegeven."