• home
 • video
 • pas verschenen

  Jérôme Gilbert: "Verkondig niet wie mijn broer is"

  Jérôme Gilbert schudt de Accent-managers de hand na het ondertekenen van zijn profcontract.

  Jérôme Gilbert ondertekende donderdag een profcontract bij Accent Jobs. De 28-jarige broer van Philippe is een tevreden man. "Ik wil me zo snel mogelijk integreren", vertelt hij.

  "Ik stond al sinds december in contact met Accent Jobs en ben er zelfs mee op stage gegaan. Ik ben dus heel blij dat er eindelijk een doorbraak is gekomen", zegt Jérôme Gilbert in La Dernière Heure.

  "Het was een speciale dag. Ik ben meteen gaan rijden met Philippe (foto). Dat doe ik wel vaker, maar voor het eerst beoefen ik officieel hetzelfde beroep als hij!"

  Als broer van Philippe heeft Jérôme Gilbert een publicitaire waarde. Hij wil geen voorkeursbehandeling, zo benadrukt hij in Het Nieuwsblad.

  "Ik zal zeker niet verkondigen dat ik zijn broer ben en dat ze voor mij moeten rijden. Neen, ik zal mijn werk doen voor de ploeg en wil me zo snel mogelijk integreren."

  Broer Philippe: "Ongelooflijk gelukkig"

  In z'n column voor Het Laatste Nieuws reageert Philippe Gilbert op het goede nieuws van zijn broer. "Jérôme ziet een kinderdroom in vervulling gaan. Dat maakt mij ongelooflijk gelukkig. De ploeg wil hem volgende week al laten debuteren in Luik-Bastenaken-Luik. Stel je voor: les deux frères-Gilbert samen in "La Doyenne"."