• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik blijf geloven in mijn kansen"

  Philippe Gilbert blijft ondanks zijn mindere vorm optilmistisch.

  Vorig jaar won Philippe Gilbert de Amstel Gold Race op één been, maar een herhaling van dat nummer lijkt dit jaar onwaarschijnlijk. Toch weigert de BMC-kopman de handdoek al in de ring te werpen. Ploegmaat Greg Van Avermaet wil nog één keer voor eigen rekening rijden.

  "Dit jaar zal het moeilijker zijn om te winnen, maar ik blijf in mijn kansen geloven", vertelt Gilbert.

  "Ik laat de moed niet zakken. Ik blijf vechten. Zo zit ik in mekaar."

  "Het gaat sowieso beter met me dan in het begin van het seizoen. Ik wist niet dat een probleempje aan mijn tanden zo'n invloed had op de rest van mijn lichaam."

  "Vorig jaar was ik bijna zeker van winst. Over dit jaar spreek ik me niet uit. Er wordt al zo veel over mij gezegd en geschreven. Als de finale begint, moet ik in de top 20 zitten."

  Van Avermaet: "Rijd voor mezelf"

  Greg Van Avermaet komt met vertrouwen aan de start van de Gold Race. Woensdag finishte hij als vijfde in de Brabantse Pijl. "Zondag wil ik nog een keer voor mezelf rijden. In Luik zal ik in dienst van Philippe Gilbert rijden", zegt hij aan Sporza.

  "Ik heb de Amstel nog niet vaak gereden. Vroeger stopte mijn voorjaar in Roubaix. De wedstrijd ligt me. De hellingen zijn kort, nijdig en zonder kasseien. Zo heb ik ze graag. Een mooi resultaat heb ik nog niet neergezet. Met de huidige conditie moet het lukken."

  "De ploeg is sterk. Nu moeten we een keer winnen. Rodriguez is mijn grote favoriet. Hij is de te kloppen man. Ook Gerrans zal meestrijden voor de zege. Cadel Evans, die wat sukkelt met een verkoudheid, rijdt zondag in dienst van Van Avermaet en Gilbert.