• home
 • video
 • pas verschenen

  Adrie Koster wordt nieuwe trainer van Beerschot

  Koster tekent een contract voor twee seizoenen.

  Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel: Adrie Koster wordt vanaf juni trainer bij Beerschot AC. De Nederlandse coach heeft vrijdag een contract van twee seizoenen ondertekend in Antwerpen.

  Koster volgt bij Beerschot Jacky Mathijssen op zoals hij in april 2009 ook al deed bij Club Brugge. Mathijssen hield het net voor de start van de play-offs voor bekeken bij de Antwerpse club. Koster begint in juni aan zijn nieuwe opdracht, tot dan is Wim De Corte nog hoofdcoach van Beerschot.

  De 57-jarige Nederlander was in ons land eerder aan het werk bij Club Brugge. Eind oktober zette de club hem op straat na een 4-5-nederlaag tegen Racing Genk.. Momenteel is Koster aan de slag bij de Nederlandse voetbalbond waar hij de beloften traint.

  Koster zal dinsdag tijdens een persconferentie in het Olympisch Stadion worden voorgesteld als nieuwe trainer.

  Vannoppen: "Modern voetbal met Koster"

  Beerschot trok al langer aan de mouwen an Adrie Koster. "Hij is de juiste man op de juiste plaats om met de club stappen te zetten richting subtop", zegt voorzitter Patrick Vanoppen.

  Met Koster wil Vanoppen aanvallend voetbal zien. "We hebben ons met Beerschot tot doel gesteld om fysiek, modern en intelligent te voetballen."

  "Koster staat ook bekend als een coach die heel goed met de jeugd kan omgaan en die geregeld een getalenteerde jongere durft te lanceren in het eerste elftal. Dat is de richting die we met Beerschot willen inslaan."