• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Weinig twijfel over de titel"

  De Charleroi-fans warmen zich al op voor het titelfeest.

  Charleroi heeft woensdag een reuzenstap naar de titel in tweede gezet. Het klopte Brussels, terwijl concurrenten Oostende en Eupen elkaar punten afsnoepten door 0-0 gelijk te spelen. Charleroi heeft nog een punt nodig uit de resterende drie matchen.

  Op de volgende speeldag kan de titel voor Charleroi dus al een feit zijn. Dat kan zelfs gebeuren zonder te spelen, als Eupen en Oostende zaterdag weer niet winnen.

  Zelf speelt het maandag, thuis tegen Antwerp. "Het ziet er allemaal goed uit", zegt van Wijk aan Sporza. "Het is logisch dat er niemand nog twijfelt dat wij kampioen worden. We hebben al heel lang niet verloren, dan ga je niet plots driemaal naeen verliezen."

  Hoe schat Van Wijk de kwaliteiten in van Charleroi? "Het is een ploeg met veel ervaring en ook veel individueel talent. Maar als de club promoveert, is er wel een kwaliteitsinjectie nodig."

  Van Wijk is zelf nog maar zes weken coach bij Charleroi. "De mensen verklaarden mij voor gek, maar zowel sportief als persoonlijk valt het goed mee. Ik had altijd een goeie met voorzitter Bayat." Betekent dat ook dat hij volgend seizoen blijft? "Dat is wat anders De toekomst van de club is onzeker, want het ziet ernaar uit dat Bayat de club gaat verkopen als Charleroi stijgt."