• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Titel pakken zou straf zijn"

  Michel Preud'homme staat op één punt van de titel in Saudi-Arabië.

  Al Shabab, de club van trainer Michel Preud'homme, kan zich komend weekend tot kampioen kronen in Saudi-Arabië. Op de laatste speeldag heeft het bij de nummer 2 Al Ahli genoeg aan een puntje.

  "Als we kampioen worden, is dat toch een prestatie van formaat. Al Shabab is een beetje het Gent of het Twente van Saudi-Arabië. De laatste titel dateert van 2006, maar toen waren er maar 12 teams en viel de beslissing in de play-offs", vertelt Preud'homme in Le Soir.

  "Ons parcours dit seizoen is uitzonderlijk. In 25 wedstrijden wonnen we 19 keer en speelden we zes keer gelijk. We tellen nu twee punten meer dan Al Ahli, dat ook kan terugblikken op een prachtig seizoen."

  Vorig jaar beleefde Michel Preud'homme met Twente een identiek scenario: slotspeeldag, als leider op bezoek bij de nummer 2 (Ajax) en genoeg aan een punt om de titel te pakken. Maar... Twente verloor.

  "Die gedachte maakt me wel een beetje nerveus", geeft Preud'homme toe. "De titelmatch is opnieuw in het hol van de leeuw. De vrees om te falen bestaat. Het was eigenlijk ons doel om voor de laatste speeldag al kampioen te zijn."

  "Al Ahli zal de steun krijgen van zo'n 25.000 uitzinnige fans. Om problemen te vermijden, komt er wellicht een ref uit het buitenland. In de heenmatch was dat Gumienny, nu wellicht een Italiaan."

  "Ik onderhandel over een contract voor vier jaar"

  De uitkomst van de titelmatch tussen Al Ahli en Al Shabab heeft geen invloed op de toekomst van Michel Preud'homme in Saudi-Arabië. De Belg staat sowieso op het punt om zijn contract te verlengen. "Vorige maand wilde de voorzitter de optie in mijn contract voor een extra jaar al lichten. Ik vroeg hem: "Moeten we daar niet eerst over praten?". Nu onderhandelen we over een contract van vier jaar, voor mij en voor mijn technische staf."

  "Dat ze in België nog aan mij denken, flatteert me. Maar er speelt niks. De voorzitter zal me alleen laten gaan naar de Europese top. Er is wel een afkoopsom, maar wie mij wil, zal diep in de buidel moeten tasten."