• home
 • video
 • pas verschenen

  Klok: "Leggen ons niet neer bij de verhoudingen"

  Marco Klok wil met Asse-Lennik vol voor de titel gaan.

  Komend weekend begint de finale van de play-offs in het volleybal. Voor het tweede jaar op een rij is Asse-Lennik de uitdager van Maaseik. Sporza wou weten hoe coach Marco Klok de kansen van Asse-Lennik inschat.

  "We leggen ons niet neer bij de verhoudingen van het reguliere seizoen. We gaan dus voor het kampioenschap", zegt Klok.

  "De eerste match wordt al meteen heel belangrijk. We moeten eerst ons eigen niveau halen, pas dan kunnen we de volgende stap zetten. Ik wil niet dat we achterover gaan leunen omdat we de finale gehaald hebben. Het seizoen zit er nog niet op."

  Traditioneel vechten Maaseik en Roeselare om de titel in het volleybal. "Ik vind niet dat je kunt zeggen dat wij de rol van Roeselare hebben overgenomen."

  "Het is pas de tweede keer na elkaar dat we in de finale staan, terwijl Roeselare al een veel langer verleden heeft als finalist. We zijn op weg naar de top, maar de weg is nog lang. We moeten ons ook niet meten met Roeselare, maar naar onszelf kijken."

  Waar ligt de persoonlijke toekomst van de Nederlandse coach? "We zijn met de club begonnen aan de besprekingen over een nieuw contract. Het liefst wil ik hier blijven."