• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Piero schiet Juventus naar de leidersplaats

  Del Piero brengt de Juventus-fans in een delirium.

  Juventus haakt niet af in de race naar de Scudetto. Het won voor eigen volk met 2-1 van nummer drie Lazio en wipt weer over Milan naar de eerste plaats. Clubicoon Alessandro Del Piero besliste de match.

  Het Juventus Stadium barstte na een halfuur een eerste keer los, toen Pepe de bal van Pirlo met zijn borst meenam en een omhaal uit zijn sloffen toverde.

  Toen Mauri op slag van rusten de 1-1 binnenkopte, werd het stil. Maar dankzij een fraaie vrije trap van het ingevallen clubicoon Del Piero vierde Juve in het slot toch.

  Voor het derde Champions League-ticket deed Roma een goede zaak. Tegen concurrent Udinese (3-1) forceerde boegbeeld Francesco Totti de zege.

  Doordat Napoli verloor, staat Roma nu vijfde op vier punten van nummer drie Lazio. De derde plek geeft recht op een ticket voor het Kampioenenbal.

  Milan komt goed weg bij Chievo

  Dinsdag al won Milan met het kleinste verschil bij Chievo.

  Milan, dat drie geschorsten en tien geblesseerden miste, kwam na acht minuten op 0-1 dankzij een knal vanaf 30 meter van Muntari (foto).

  Maar daarna moest het zwoegen om die voorsprong vast te houden. De 1-1 werd afgekeurd voor buitenspel en onder anderen Cyril Théréau (ex-Anderlecht) miste een goeie kans.

  Ook na de rust bleef Chievo drukken en Abbiati moest met een goeie reflex uitpakken op een schot van Pelissier.

  Met het einde in zicht controleerde Milan, dat na vier duels, Champions League inbegrepen, nog eens kon winnen.