• home
 • video
 • pas verschenen

  Beckenbauer: "Waarom trapte Robben die penalty?"

  Robben laat de gelijkmaker liggen vanaf de stip.

  In Duitsland kan Dortmund zijn tweede titel op rij al ruiken na een 1-0-zege tegen Bayern. Maar het had ook anders gekund, als Bayern-speler Robben in de slotfase een penalty had omgezet.

  "Met mij als coach had hij die penalty niet mogen nemen", zegt een boze Franz Beckenbauer, erevoorzitter van Bayern. "We hebben genoeg goeie penaltynemers. Wie een penalty uitlokt, moet die niet zelf trappen, vind ik. Blijkbaar is dat nog niet doorgedrongen tot Nederland. Nu wordt Dortmund net als vorig jaar de verdiende kampioen. Ze zullen dit niet meer uit handen geven."

  Bayern-trainer Jupp Heynckes neemt Robben in bescherming. "Ik zal niemand iets verwijten of iemand met de vinger wijzen. Robben is normaal een heel goede penaltynemer. En hij heeft de laatste weken ook mooie dingen laten zijn", zegt Heynckes.