• home
 • video
 • pas verschenen

  Anelka wordt ook assistent-coach bij Sjanghai

  De Franse ex-international Nicolas Anelka wordt bij zijn Chinese club Sjanghai Shenhua op handen gedragen. De spits wordt er ook tot assistent-coach gebombardeerd. De trainer bij Shenhua is ook een Fransman, Jean Tigana.

  De 33-jarige Nicolas Anelka verhuisde in december van Chelsea naar Sjanghai, waar hij voor twee jaar tekende bij Shenhua. De ploeg is de laatste weken wel op de dool en ontsloeg drie assistenten. Dat lot leek ook hoofdcoach Tigana beschoren, maar die mag toch blijven.

  De staf rond Tigana wordt dus wel grondig hertekend. Nicolas Anelka, die uiteraard ook speler blijft, krijgt daarin een functie. Naast hem worden nog 2 Fransen en 2 Engelsen aangetrokken.

  Het ambitieuze Sjanghai Shenhua staat na 5 speeldagen pas 11e in de Chinese Super League, met een 5 op 15.