• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Schleck: "Mik op podiumplaats in Luik"

  Andy Schleck mikt op het podium in Luik-Bastenaken-Luik.

  Andy Schleck wilde woensdag zijn benen testen in de Brabantse Pijl. Maar de renner van RadioShack kwam, mede door een valpartij, nauwelijks in het stuk voor. De Luxemburger gaf zelfs op.

  "Ik heb wel geluk gehad bij die val. Alleen mijn fiets is stuk, zelf heb ik niks gebroken. Maar voor hetzelfde geld was het slecht afgelopen. Hoe ik ben gevallen, weet ik niet. De weg was gewoon spekglad", zegt Andy Schleck in Het Nieuwsblad.

  Na zijn val probeerde Schleck nog even weer aan te sluiten, maar hij koos al snel voor de volgwagen. "Ik had nochtans de benen om een goed resultaat neer te zetten. Dit was een belangrijke test. Ik ben ontgoocheld. Ik ben niet zeker van mijn conditie, maar dat is logisch. Ik heb weinig gekoerst."

  "Ik heb meer getraind dan vorig jaar en ik voel dat mijn conditie steeds beter wordt. De Gold Race komt misschien wat vroeg, maar in Luik-Bastenaken-Luik mik ik op het podium. Ik wil wel mijn grote doel, de Ronde van Frankrijk, niet uit het oog verliezen."