• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Gilbert: "BMC zet me niet onder druk"

  Gilbert werd uiteindelijk twaalfde in de Brabantse Pijl.

  De Brabantse Pijl was voor Philippe Gilbert vorig jaar de start van een fameus vierluik. Het verschil met dit jaar is groot. Andermaal moest Gilbert vrede nemen met een figurantenrol.

  "Ik word elke week beter, maar ik kom ook van ver", herhaalt Gilbert zijn mantra van de voorbije maanden. "Ik ga even diep als in 2011, maar zonder succes. BMC blijft in mij geloven, ze leggen mij geen druk op. Ze weten ook dat het seizoen nog heel lang is."

  "Doelen leg ik mezelf niet meer op dit voorjaar. Mijn grootste doel is om mijn oude vorm terug te vinden", zegt hij.

  Gilbert zelf slaagt er ook niet in om de vinger op de zere plek te leggen. "Het is moeilijk om te begrijpen waar het is misgelopen. Is het omdat het vorig jaar zowel mentaal als fysiek zwaar was? Is het de nieuwe ploeg?"

  De Belgische kampioen heeft overwogen om het over een andere boeg te gooien, maar hij beseft dat dat niet evident is. "Ik moet anticiperen, want ik kan niet met de besten mee in de finale."

  "Het probleem is dat ze iemand met mijn reputatie niet vroeg laten wegrijden. Dan zit er niets anders op dan gewoon proberen aan te klampen in de finales."