• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans: "Ik heb nu andere doelen"

  Het klassieke voorjaar van Björn Leukemans zit erop door een knieblessure. "Dat is enorm frustrerend als je hebt toegewerkt naar het voorjaar. Ik voelde me goed", zegt de Vacansoleil-DCM-renner aan Sporza.

  "Het kraakbeen in mijn knie is geforceerd. Door het vocht zwelt mijn knie op en dat veroorzaakt de pijn", legt Leukemans zijn blessure uit. "Zolang ik geen pijn voel, mag ik fietsen. Dat heb ik woensdagochtend geprobeerd, maar lang heeft dat niet geduurd."

  "Ik heb het er heel moeilijk mee, zeker toen zondag Parijs-Roubaix aan de gang was en ik zelf niet kon meedoen. Nu heb ik het gevoel dat ik me nog moet bewijzen en blijft er druk op de ketel."

  "Ik heb mezelf dus andere doelen gesteld, zoals Plouay en Canada (GP Québec en GP Montréal, red). Ook het WK en de Spelen wil ik graag rijden."